Over ons

Over ons

jan 11, 2012

Over ons… en geschiedenis.

Hi,

Wij zijn Gemma & Nico Groen en wonen ons leven lang al in De Achterhoek en met ons gezin in Doetinchem, waarin de boerboel al sinds jaren niet meer weg te denken is.

Naast de boerboels bestaat het gezin uit 3 kinderen en inmiddels 3 kleinkinderen. Qua populariteit kan de boerboel hier nog net niet aan tippen, maar het scheelt weinig;)…..=niet te vergelijken natuurlijk!

 

Gemma is O.K. Verpleegkundige in het Slingeland Ziekenhuis en heeft als zodanig en als coördinerend medewerker van Rotary-Dokters-Holland diverse jaren in haar vrije tijd in een klein ziekenhuis in Garrissa – Kenia gewerkt. Hier leerde ze Mama Hani kennen; een fantastische vrouw van 70 jaar, die daar privé een weeshuis runt met +/- 70 verstoten, gehandicapte, achtergebleven of gevonden baby’s en kinderen, die ze allen een warm tehuis biedt. Gemma heeft ter ondersteuning samen met Dr. Peters (gynaecoloog) de Stichting Mama Hani opgericht. www.mamahani.nl

Nico is in zijn ‘andere’ leven musicus, drummer, en speelt in binnen- en buitenland met verschillende bands. 

Voor geïnteresseerden: www.drummer.nl
(nu even offline)

Onze 1ste Boerboel Zoë.(nu even offline)

 

Geschiedenis:

Door toeval kwamen wij in 2008 in contact met onze eerste boerboel: Zoë, en vrijwel direct wisten we dat deze hond een bijzonder welkome toevoeging zou worden in ons gezin. Door de imposante uitstraling en geweldig karakter van Zoë groeide al snel de behoefte om meer met dit ras te gaan doen.

 

Na een lange zoektocht vonden we een pup bij Dynamic Boerboele en hadden we onze handen vol aan Luca-Boraya.(=mooie vriend).

Luca was een pup van 9 weken die ons de aanleiding en tijd gaf om gelijkmatig alles over dit ras te leren kennen.

De eerdere nestjes die wij in onze jeugd en later hebben gehad met andere rassen gaven ons een  redelijke basis, maar het was direct duidelijk dat we het nu véél serieuzer en professioneler gingen aanpakken.

Inmiddels is Luca een prachtige jonge dame en is in jan. 2012 gedekt door de fantastische CA Asare…. De pups hieruit zijn bij nieuwe eigenaren.

Ons volgende nest was in 2013 met onze geweldige nieuwe teef BJ Mona en Diamond Ties. Uit dit nest hebben we zelf Moyo gehouden, die misschien op haar 2de ook voor een nestje gaat zorgen.

Nu, in 2014 krijgen we rond 17 augustus een nest met BJ Mona en de reu Jala Max, die mooie, stevige, maar vooral fijne en lieve honden gaan voortbrengen..(schatten wij zo in;) 

 (wordt vervolgd)….